Haastatteluvinkkejä

Jos kutsumme sinut haastatteluun, kyseessä on tärkeä tilanne meille molemmille. Yhdessä me ja sinä voimme päättää, olemmeko toisillemme sopivia.

Etsiessämme uusia jäseniä tiimiimme, annamme paljon painoarvoa haastatteluille. Pyrimme varmistamaan, että meillä on yhteiset arvot ja päämäärät ja että voimme nähdä toisemme työskentelemässä yhdessä.

 

Usein järjestämme erillisten haastatteluiden sijasta assessment center -arviointipäivän, jolloin pääset yhden päivän aikana tapaamaan useita hiltiläisiä ja saat mahdollisimman kattavan kuvan meistä. Tapaamme kaikki uudet Hiltiläiset vähintään kaksi kertaa ennen rekrytointipäätöksen tekemistä.

Jotta voisit varautua haastatteluun ja olla rauhallisin mielin, olemme listanneet vinkkejä Hiltin ihmisiltä. Toivottavasti niistä on hyötyä, olitpa sitten kokenut työnhakija tai hakemassa ensimmäistä työpaikkaasi.

Osoita meille kuka olet ja mistä tulet

Ole itsesi. Haluamme tavata aidon itsesi. Älä pelkää näyttää sitä. Haluamme ihmisiä, jotka sopivat aidosti kulttuuriimme ja menestyvät siinä. Ei ole mitään syytä yrittää olla joku muu. Se ei auta meitä pitkällä aikavälillä. Rentoudu ja ole oma itsesi.

Osoita intohimoa. Jos koet intohimoa paremman tulevaisuuden rakentamiseen, haluamme kuulla siitä. Älä anna kohteliaisuuden ja protokollan tulla väliin. Etsimme energiaa ja innostusta, oli toimiala sinulle tuttu tai ei.

Ole utelias. Tarvitsemme ihmisiä, joilla on halu oppia, rohkeutta haastaa ja intohimo parantaa asioita, itsensä mukaan lukien. Tällä tavoin saavutamme parhaan tuloksen, autamme yritystämme kasvamaan ja sinua eteenpäin urallasi.

Puhu avoimesti. Meillä ei laiteta rasteja ruutuun. Älä huolehdi “väärän” vastauksen antamisesta. Sellaista ei ole. Kaikilla on vahvuutensa ja heikkoutensa. Sinun kykysi tuntea heikkoutesi ja puhua niistä erottaa sinut muista.

Investoi hieman aikaa. Näe vaivaa ja tutustu yritykseemme ennen kuin tulet tapaamaan meitä. Se osoittaa mielenkiintoasi, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden osoittaa intohimoa niitä asioita kohtaan, joita me teemme. Se auttaa myös tunnistamaan asioita, jotka liittyvät arvoihimme.

Kuvittele tekeväsi töitä kanssamme. Ihan kirjaimellisesti. Kuvittele, että teet töitä ihmisten kanssa, jotka haastattelevat sinua. Hiltin kulttuuri on voimakas. Ihmiset sinua vastapäätä ovat hyvä heijastus tiimeistä, joiden kanssa tulet tekemään töitä. Jos pystyt kuvittelemaan itsesi samaan tiimiin haastattelijoiden kanssa, olet oikeassa paikassa.

Ole läpinäkyvä. Liiketoimintamme rakentuu ihmisten ympärille ja sen keskiössä on persoonallisuus. Jos sinä ja me koemme, että persoonallisuutemme sopivat yhteen, asiat näyttävät hyvältä. Sinun ei tarvitse vastata kysymyksiin tietyillä tavoilla, äläkä tule haastatteluun valmiin käsikirjoituksen kanssa. Haluamme tavata ja tutustua rehelliseen, spontaanin ja luonnolliseen persoonasi.

Yritä olla kotonasi. Monet ihmisistämme kertovat, että he kokivat olonsa kotoisaksi heti saavuttuaan haastatteluun kanssamme. Jos koet saman tunteen, sovit luultavasti hyvin Hiltille. Se mitä koet haastattelussa, on se, mitä koet arjessa kanssamme. Ajattele vähemmän tehtävää, sijaintia ja palkkaa. Keskity enemmän siihen, olisitko onnellinen täällä. On tärkeää, että tulet töihin iloisena joka päivä. On tärkeää, että sinulla on oikea fiilis.

Ymmärrä arvomme. Oikeudenmukaisuus, rohkeus, tiimityö ja sitoutuminen ovat meille todella tärkeitä. Ne ovat liiketoimintamme perusta. Jos samastut niihin, haluamme tietää miten ja miksi.

Kerro aitoja esimerkkejä. Kerro aitoja tosielämän tapahtumia ja esimerkkejä siitä, miten olet lähestynyt asioita ja saavuttanut tuloksia. Haluamme kuulla, mitä olet tehnyt ja mitä tekisit tietyssä tilanteessa, emme sitä, mikä olisi oikea tapa toimia tai miten nykyinen työnantajasi tai jokin oletettu taho toimii. Haluamme kuulla henkilöstä, joka istuu edessämme.

Tästä haastattelussa on kyse. Odotamme innolla tapaamistamme. Onnea!