JOUSTAVUUDEN EDISTÄMINEN

"Me luomme intohimoisesti innostuneita ja uskollisia asiakkaita ja rakennamme parempaa tulevaisuutta." Tämä lupaus on yrityskulttuurimme ytimessä, ja se ajaa sitoumustamme kehittää uusia innovatiivisia tuotteita ja palveluita. Kun huomio on asiakkaassa, me käytämme merkittävästi ponnisteluja ja resursseja löytääksemme uusia ratkaisuja, jotka tuottavat tehokkaampia työskentelytapoja. Kun huomio on tiimijäsenissä, olemme ylpeitä maineestamme hyvänä työpaikkana.

 

Arvioimme säännöllisesti sisäisiä käytäntöjämme luodaksemme parhaan työympäristön kaikille työntekijöille. Se on meidän tapamme palkita ne, jotka käyttävät aikaansa, energiaansa ja asiantuntemustaan auttaakseen asiakkaitamme menestymään. Siitä hyötyvät kaikki. Tutustu eräisiin joustaviin työratkaisuihin ja siihen, miten ne auttavat tiimijäseniä löytämään hyvän tasapainon yksityiselämän ja Hilti-uran välillä.

"Meillä on joustavia ratkaisuja, jotka tarjoavat tiimijäsenille mahdollisuuksia tehdä työnsä joustavasti, joten ne sopivat myös heidän tarpeisiinsa."

Sabine Krauss, Global Head of Human Resources

Tutustu eräisiin joustaviin työratkaisuihin ja siihen, miten ne auttavat tiimijäseniä löytämään hyvän tasapainon yksityiselämän ja Hilti-uran välillä.

TYÖAIKANI

Työntekijämme voivat järjestää sopimuksessa sovitut työtunnit joustavasta tarpeidensa mukaan. Tämä tarjoaa enemmän joustavuutta sekä tiimijäsenille että yritykselle.

 

""Hei, minä olen Emma Iso-Britannian lakitiimistä ja haluan kertoa, miten Hilti tukee minua nuoren poikani hoidossa."

VAPAA-AIKANI

Hilti tarjoaa tiimijäsenille kehyksen vapaan ottamista varten. Se voi tarkoittaa muutaman vapaapäivän ottamista lyhyellä varoitusajalla. Tai pidempiä poissaolokausia henkilökohtaisten toiveiden täyttämiseksi (sapattilomat, pidennetyt vanhempainlomat).

 

"Hei olen Étienne, Business Coach Sveitsissä, ja haluan kertoa, miten Hilti tuki minua, kun päätin pitää sapattiloman."

PERHE-ELÄMÄNI

Yksi henkilö saattaa haluta enemmän vapaa-aikaa lastensa syntymän jälkeen, toinen saattaa tarvita aikaa pitääkseen huolta vanhemmistaan. Hilti tarjoaa joustavuutta, jota työntekijät tarvitsevat voidakseen reagoida perheympäristön muutoksiin, olipa kyseessä työtuntien muuttaminen, palkaton poissaolo tai ylimääräinen poissaolo.

 

"Hei, olen Anne USA:n lakiosastolta ja haluan kertoa, miten Hilti tuki minua silloin, kun synnytin ensimmäisen lapseni."."

TYÖPAIKKANI

Kaikki tehtävät ja toimet eivät vaadi työntekijöiden jatkuvaa läsnäoloa toimistossa. Luomme suurempaa vapautta tarjoamalla ratkaisuja, kuten etätyö ja kotitoimisto, jotta tehtävät voidaan suorittaa myös muualla.

"Hei, olen Ximena ja olen markkinointipäällikkö pääkonttorissa Liechtensteinissa. Arvostan äitinä sitä, että Hilti antaa minulle paljon joustavuutta ja tukea: Voin työskennellä tarvittaessa kotona ja järjestellä tehtäväni perhetilanteeni mukaan."

ELÄKEIKÄNI

Vuosien intensiivisen työsuhteen jälkeen prioriteetit voivat muuttua. Meillä on useita vaihtoehtoja työntekijöille, jotka ovat urallaan eläkkeelle siirtymisvaiheessa.

"Hei, olen Ady Iso-Britannian myyntiosastolta ja haluan kertoa, miten pystyin jatkamaan rakastamani työn tekemistä eläkkeelle siirtymisen sijaan."

Mitä me teemme

Lue, mitä me teemme yrityksenä, jotta monimuotoisuudesta ja osallisuudesta tulee osa jokapäiväistä elämää.